hu en

Szárnyalás / Esszencia + Balett

Millenáris Teátrum
Budapest -
2016.10.19
19.00

a Kecskemét City Balett az Esszencia Zenekar közös táncszínházi előadása, élőzenével

Video

A Kecskemét City Balett célja az élőben játszott dalok mélységeinek bemutatása, sajátos szempontból; koreográfiájuk ugyanis nem a zenekar hangzásvilágához szorosan kapcsolódó néptáncból indul ki, hanem az ősi zene alapjaira koncentrál, képeket és hangulatokat ragad meg, megszüntetve ezzel a koncert-jelleget. A koreográfus-rendező Barta Dóra célja, hogy a népzenéhez szinte elengedhetetlenül kapcsolódó sablonokat és közhelyeket kiszélesítse. Társulatával éppen ezért sajátos módon készül a bemutatóra: a koreográfia folyamatosan változik, fejlődik aszerint, hogy a próbák során a táncosok milyen impulzusokat élnek át a zene hatására. Így aztán az, amit a művészek „önmagukban jelentenek”, kiegészíti egymást, hogy közös mű születhessen: a Szárnyalás című produkció.

„Az ember különleges adottsága, hogy bármikor képes szárnyalni: a legboldogabb és a legnehezebb pillanatokban egyaránt. Hívhatjuk bárhogy: ihletnek, szabadságnak, alkotásnak… – számomra ezt jelenti a szárnyalás.” (Barta Dóra)
a Kecskemét City Balett tagjai: Szőllősi Krisztina, Domán Dalma, Nagy Nikolett,
Varga Lotti, Tóth Nóra, Földesi Milán, Szóka Roland, Mező Máté

az Esszencia zenekar tagjai: Csík János, Lakatos Róbert, Bede Ferenc, Balogh Kálmán, Kunos Tamás, Bognár András, Kacsó Hanga

ötlet: Barta Dóra, Csík János
színpadkép, jelmez: Katonka Zoltán, Barta Dóra
fény, koreográfia: Katonka Zoltán
rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde

rendező-koreográfus: BARTA DÓRA

Esszencia koncert Részletek »

‹ Vissza

Küldd el barátaidnak email-ben Email küldése
X